POMAŽE NORMALNU FUNKCIJU TIROIDNE (ŠTITASTE) ŽLEZDE

 • Normalizuje rad štitaste žlezde
 • Neophodan u hipotireozi
 • Reguliše sintezu tiroidnih hormona
 • Kompletna potpora tiroidnoj žlezdi
 • Normalizuje metabolizam
 • Poboljšava konverziju T4 u T3
 • Isključivo prirodni sastojci
 • Povećava energetski balans
 • Poboljšava metabolizam

Thyrocsin™ sadrži ključne hranljive materije i biljne supstance koje utiču na normalizaciju produkcije hormona. Posebno je namenjena osobama sa znacima tipičnim za hipotireozu: hroničan umor, loše raspoloženje, konstantan osećaj hladnoće, dobijanje na telesnoj masi i pored ustaljenog unosa hrane.

Preporučuje se kod lošijih laboratorijskih nalaza, i kod normalnih vrednosti ali koje su granične, što ukazuje na slabljenje funkcije tiroidne žlezde i neophodna joj je podrška radi normalizacije rada.

Jod poznat kao element u tragu, podržava funkciju štitaste žlezde i neophodan je za njeno normalno funkcionisanje. Štitasta žlezda koristi jod za produkciju hormona T3 i T4 .

L-tirozin esencijalna aminokiselina,reaguje sa jodom i prekursor je T3 i T4 hormona. Oba hormona T3 i T4 su jodirani derivati L-tirozina. Nedostatak L-tirozina u organizmu dovodi do smanjene proizvodnje tiroidnih hormona, što dovodi do hipotireoidizma.

Bakar je prisutan u organizmu u veoma malim koncentracijama, međutim, naučnici su utvrdili da nedostatak bakra može biti fatalan. Bakar i cink su jedinstven par, visoka koncentracija cinka smanjuje apsorpciju bakra i može dovesti do opasnog nedostatka bakra, zato je važna suplementacija cinkom. Nedostatak bakra smanjuje konverziju T4 u T3 i dodatno smanjuje normalno funkcionisanje hipotalamusa. Bez dovoljne količine bakra hipotalamus ne može da kontroliše normalno funkcionisanje štitaste žlezde..

Cink je jedan od najbitnijih elemenata u tragu u ljudskom organizmu. Koverzija T4 u T3 se može desiti samo u prisustvu cinka. Cink je neophodan i u hipotalamusu pošto hipotalamus oslobađa TSH (tiroidostimulirajućihormon), kojim se odašilje signal hipofizi da stimuliše aktivnost štitaste žlezde.

Selen učestvuje u stvaranju tiroidnih homona, inhibira proizvodnju tireoidnih antitela, poboljšava konverziju T4 u T3. Neophodan je element za grupu enzima koji odstranjuju jod iz tiroksina T4 pri konverziji u T3. Brojni testovi i studije su pokazali da pacijenti sa poremećenom funkcijom štitaste žlezde imaju nizak nivo selena u organizmu. Selen takođe ima važnu ulogu u zaštiti štitaste žlezde od oksidativnog stresa, što može dovesti do vezivanja hormona sa vodonik peroksidom. Proporcionalno viši nivo selena je ključan u zaštiti tiroidnih ćelija od povišenog nivoa joda.

Ashwagandha

Biljka iz Indije, koja se koristi unazad nekoliko hiljada godina u tradicionalnoj AJURVEDSKOJ medicini. Koristi se za popravljanje homeostaze organizma, posebno kod osoba koje su izložene hroničnom stresu za jačanje odbrambenih mehanizama. Pozitivno utiče na normalan rad štitaste žlezde. Dugotrajan stres dovodi do preterane produkcije kortizola (hormona stresa) koji povećava proizvodnju rT3 i umanjuje uticaj T3. Ašvaganda, pomaže organizmu da ima normalan odgovor na stres. Testovi su pokazali da smanjuje nivo kortizola, a povećava nivo hormona T3 i T4 u serumu. Studija na animalnom modelu* pokazala je da suplementacija ekstraktom Ašvagande, nivo T3 u serumu se povećao za 18% a nivo T4 za 111%. S druge strane, klinička studija je pokazala da osobe kojima je davan ekstrakt Ašvagande nisu imale samo povećanje nivoa T4 u serumu, već su se popravili i nivoi TSH nakon samo 20 dana

thyrocsin sa ekstraktom ašvagande

Vitamin B12 ima glavnu ulogu u funkcionisanju nervnog sistema, cirkulaciji i digestivnom traktu. Brojni testovi i studije su pokazale da nedostatak vitamina B12 ima veze sa poremećajima štitaste žlezde, posebno kod hipotireoidizma. Manjak vitamina B12 povećava proizvodnju rT3, neaktivne forme trijodtironina.

Vitamin C se retko povezuje sa radom štitaste žlezde, međutim dovoljna količina vitamina C je bitna za njeno normalno funkcionisanje. Poremećaji štitaste žlezde su najčešće uzrok povišenog nivoa kortizola zbog povišenog stresa. Vitamin C je jedan od najefikasnijih sastojaka koji poboljšava funkciju nadbubrežne žlezde i reguliše nivo kortizola. Mnogi testovi su pokazali da povećan unos vitamina C popravlja vrednosti TSH.

Vitamin E je izuzetno jak antioksidant. Sa vitaminom C, takođe jakim antioksidantom, štiti ćelije od negativnog uticaja slobodnih radikala. Ovo je veoma važno za ćelije štitaste žlezde. Antioksidanti štite jetru, organ koji je najviše izložen dejstvu slobodnih radikala i faktorima oksidativnog stresa. U jetri se vrši konverzija T4 u T3. Poznato je da loše funkcionisanje jetre i njena oboljenja utiču na normalno funkcionisanje štitaste žlezde.

Značaj štitaste žlezde za organizam

Tiroidea je mala žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sastoji se iz dva dela-lobusa, povezanih istmusom, nalazi se u donjem delu vrata, ima oblik leptira tj. štita „štiti vrat“. Glavna uloga štitaste žlezde je u proizvodnji dva hormona tiroksina (T4) i trijodtironina (T3). Tiroidni hormoni su neophodni za normalan rad gotovo svih ćelija u ljudskom organizmu, regulišu metabolizam, rad srca-puls, krvni pritisak i sveopšte stanje organizma.

Mnogi činioci mogu uticati na poremećaj normalnog rada štitaste žlezde: hroničan stres, neadekvatna ishrana, nedostatak nekih vitamina i minerala, razni lekovi i hormonska terapija (kontraceptivi). Najčešće, štitasta žlezda proizvodi manje hormona T3 i T4, i konverzija T4 u T3 je smanjena u odnosu na potrebe organizma. Ponekad se proizvodi veća količina reverznog trijodtironina (rT3 hormona), što utiče na normalnu transformaciju hormona blokiranjem receptora za tiroidne hormone.

Veliki je broj prirodnih elemenata koji mogu uticati na poboljšanje funkcije štitaste žlezde i stimulisanje normalne aktivnosti. Ponekad je dovoljno organizmu nadomestiti dovoljnu količinu ciljanih vitamina, minerala i hranljivih materija da bi štitasta žlezda normalno funkcionisala.

thyrocsin pomaže normalnu funkciju tiroidne štitaste žlezde
thyrocsin za štitastu žlezdu, nehormonska formula

Generalni uvoznik i distributer za područje jugoistočne Evrope

Vidapharm d.o.o. • Nebojšina 53

11000 Beograd • Srbija

 

Na sva vaša pitanja naš tim stručnih lekara će vam rado odgovoriti

  Generalni uvoznik i distributer za područje jugoistočne Evrope

  Vidapharm d.o.o., Nebojšina 53
  11000 Beograd, Srbija

  Na sva vaša pitanja naš tim stručnih lekara će vam rado odgovoriti

   Generalni uvoznik i distributer za područje jugoistočne Evrope

   Vidapharm d.o.o., Nebojšina 53,
   11000 Beograd, Srbija

   Na sva vaša pitanja naš tim stručnih lekara će vam rado odgovoriti